Órarend

A hivatalosan elrendelt kijárási korlátozás alatt javasolt nem jönni magánórákra sem.
Az egészség óvása, a közrendhez való hozzájárulás most fontosabb.

A koronavírus tombolásának időszakában általában is az a helyes, az a jó, ha a családok maguk döntenek arról, hogy ki jön és ki nem magánórára. Aki jön, mindenképpen szülei tudtával és engedélyével jöjjön.

Levettem a tételes órarendet. Ha valaki szeretne jönni, akkor a korábban megbeszélt/szokásos időpontjában teheti. Amennyiben új időpontot szeretne, kérem keressen elérhetőségeimen, egyeztessünk.

Egyetemisták számára megnyitom annak a lehetőségét a hivatalosan elrendelt kijárási korlátozás utáni időszakra, hogy délelőtti időpontokban tudjanak jönni konzultációkra, magánórákra. Nem teszek fel órarendet, akit érinthet, keressen és megbeszéljük.

Online, élő digitális távórákra (pl. skype) jelen pillanatban nincs lehetőség. (((Benne van ebben az is, hogy én magam nem tartom jónak, mert nem látja az ember a diák füzetét, nem tud beleírni, kevésbé interaktív a munkamenet. De ez nyilván szokás kérdése, ehhez lehet alkalmazkodni. Viszont van két félelmem is. Az egyik, hogy az online, élő órák előbb-utóbb teljesen eluralnák az órarendet, a vége az lenne, hogy csak az. Én magam szeretem az embereket, szívesebben tanítok személyesen. A másik félelem pedig, hogy az online, élő óra nem kötődik helyhez, vagyis csak idő kérdése lenne, és kiszorulna Miskolc, kiszorulna a miskolci diák.)))

A koronavírusos időszakban főként jelenlegi diákjaim számára (de korábban nálam tanulóknál is) van arra lehetőség, hogy ha elakadnak egy-egy feladat megoldásában, egy-egy tanult téma megértésében, akkor kérhetnek online segítséget. Kérem, hogy küldjék el (mail vagy messenger) a kérést/kérdést és ha van rá mód azt, hogy hol akadtak el, meddig tudták önállóan megoldani. Elméleti témában írják meg, hogy ők hogyan értik, mi jelenti számukra a problémát, az ellentmondást, a nem értés forrását. Szabadidőm függvényében fognak kapni választ, segítséget (általában még aznap, de legkésőbb másnap reggelre). Ez a segítségnyújtás térítésmentesen, ingyenesen áll a diákok részére.